Diode Lazer Epilasyon Nedir? Diode Lazer Acıtır Mı?

Diode Lazer Epilasyon Nedir? Diode Lazer Acıtır Mı?

DİODE LAZER EPİLASYON NEDİR?
Yeni nesil epilasyon sistemi olan ve dünya çapında en çok kullanılan sistemin adıdır. Tercih edilmesinin birinci nedeni yoğun tüylerde acının en aza indirgemesidir. Bunun yanında düşük jull (enerji) cilde hasar vermeden kıl köklerini 72 derece ısıya maruz bırakıp tahrip etmesidir.
Diod lazerin dalga boyu aralığı 808-810 mm dir, buda Alexandrite Lazer epilasyona göre daha derine inebilmesini sağlar sarı ve ince tüylerde tercih edilmesinin en büyük nedeni budur.

DİODE LAZER ACITIR MI?
Diod Lazer sistemleri en az acıyı hissedebileceğiniz epilasyon yöntemidir. Başlık kısmında özel bir soğutucu modülü mevcuttur. Bu modül cilt yüzeyini korumakla kalmaz soğuk etkisi acıyı hissetmenize engel olur. Ağrı daha çok kıl yoğunluğu fazla olan kişilerde hissedilebilir. Pazarlama nedeni ile buz lazer başlık, buz lazer isimleri ile anılır, bu sistemlerdeki ortak nokta yukarıda bahsettiği gibi başlık kısmındaki özel soğutucu (Pertier) modülüdür.

DİODE LAZER EPİLASYON KİMLER İÇİN UYGUDUR?
Diod lazer epilasyon günümüzde nerdeyse tüm cilt tipleri ve kıl yapısına uygun epilasyon sistemidir. Dört mevsim çalışma imkanı sunar. Bronz veya açık tenli insanlar için geliştirilmiş yeni nesil diod lazer epilasyon cihazları hem ütüleme yapabilir hem de  tekli sistem ile en ince tüyler ile savaşabilir.

LAZER EPİLASYON YAPTIRANLARIN İLK SORUSU DİYOT LAZER Mİ ALEXANDRİTE Mİ?
Diyot Lazer ve Alexsendrite Lazer arasındaki farklar en çok sorulan sorulardan birisidir.
Alexsandrite Lazer dalga boyu 755 nm dir, en sık beyaz ten siyah kılda etkili ve başarılıdır. Vücudun her bölgesindeki kıl yapısı farklı derinliklerde olduğu için Alexsendrite sistemler bazı bölgeler için uygun değildir, örneğin; yüz, omuz başları ve ön baldır gibi bölgelerde kullanılması önerilmez veya uygulanılmaz.
Diyot Lazer dalga boyu 810 mm’dir, bu uzun dalga boyu deriye derinlemesine nüfus eder .Diyot lazer cihazları cildin epidermis tabakasındaki melanin hedeflenir bu neden ile doğrudan saç folikülünü hedef alır. Diyot lazer cihazları özellikle koyu tende cilt hasarlarını ve leke oluşumunu önler güvenli epilasyon sağlar düşük ms’lerde yüksek enerji verebilmesi sayesinde ince ve sarı tüylerde etkisi oldukça fazladır.

Yukarı Çık