Lazer Epilasyon Uygulaması Sonrası Neler Yapılmalıdır?

Lazer Epilasyon Uygulaması Sonrası Neler Yapılmalıdır?

LAZER EPİLASYON SONRASI BAKIM
Lazer epilasyon iyileşme süresi kısa olan bir işlemdir. Lazer epilasyon sonrası ciltte kızarma ve tahriş gibi reaksiyonlar gözlemlenebilir, bu tamamen normaldir. Lazer epilasyon işleminden sonra cildi nemlendirmek adına yapılacak bakımlar daha sağlıklı ve cildin ihtiyacı olan nemi kazanmasını sağlayacaktır.


LAZER EPİLASYON UYGULAMASI SONRASI NELER YAPILMALIDIR?
Lazer epilasyon sonrası uygulama bölgelerine peeling ve kese yapılmamalıdır. Lazer epilasyon sonrası ağda, tıraşlama ve kıl dökücü kremlerden kaçınılmalıdır. Lazer epilasyon hemen sonrası güneşlenmekten kaçının. Lazer epilasyon sonrası yüksek faktörlü güneş koruyucular ihmal edilmemelidir. Lazer epilasyon sonrası hamam, sauna ve sıcak duş önerilmez. Lazer epilasyon sonrası roll on, kolonya, parfüm kullanımı önerilmez. Lazer epilasyon sonrası solaryum önerilmez.


LAZER EPİLASYON ÖNCESİ NE YAPMAK GEREKİR?
Lazer epilasyon yapılacak bölge en az 12 saat önce traş edilmelidir. Lazer epilasyon öncesi alkol tüketiminden kaçınılmalıdır. Lazer epilasyon seansına 14 gün kala bronzlaşmaya ara verilmelidir.


LAZER EPİLASYON SONRASI OLUŞABİLECEK REAKSİYONLAR
Lazer epilasyon sonrası ciltte kızarıklıklar gözlemlenebilir. Lazer epilasyon sonrası uygulama alanında hafif sızlama hissedilebilir. Epilasyon sonrası uygulama alanında hafif kabarmalar gözlemlenebilir. Epilasyon sonrası deri döküntüleri olağandır.


EPİLASYON SONRASI CİLDİ NASIL YATIŞTIRISINIZ 
Uygulama alanında oluşan kızarıklığı giderebilmek adına soğuk kompres önerilir. Epilasyon sonrası cildi nemlendirebilmek ve esnekliğini kazandırabilmek adına cildinize uygun nemlendirici ürün kullanımı önerilir. Oluşan kızarıklık ve kabarmalar genellikle uzun sürmez gün içinde azalacaktır.


LAZER EPİLASYON YANIĞI NEDEN OLUŞUR?
Son yıllarda kadın ve erkeklerin lazer epilasyona olan ilgisinin artması ve talebi karşılayabilmek adına sayılarının hızla arttığı epilasyon merkezlerinin uluslararası güvenlik standartlarına uygun olmayan cihaz tercihleri ve deneyimsiz kullanıcı başlıca etkenlerdir. Bununla beraber kişinin uygulama yaptıracağı cihaza uygun kısaltma yapmaması  lazer epilasyon işleminden çok kısa öncesi güneşlenmiş olması ,uygulamayı yapan uzman estetisyenin  hatalı parametre seçimi ve cihaza ait tarama prosedürünün dışında bir uygulama yapıyor olmasıdır. Lazer epilasyon uygulamasının önerilmeyen durumlarda  ( açık yara, tahriş vb ) yapılıyor olmaısdır.
1 .derece lazer yanığı 
En hafif yanık türüdür. Hafif bir ağrı ve kızarıklık gözlemlenebilir.
Yanıkların iyileşme süresi derecesine göre değişmektedir. 2 . derece yanıklar  3. 4 hafta sürebilir, iz kalabilir bu nedenle mutlaka bir hekime gidilmelidir.


LAZER YANIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?
Uygulama bölgesinde yoğun kızarıklık 
Lazer epilasyon yapılan bölgede şiddetli şişlik
Uygulama bölgesinde cilt rengi değişikliği 


LAZER EPİLASYON YANIKLARI NASIL ÖNLENİR?
Lazer epilasyon hizmeti alınacak merkez iyice araştırılmalıdır. Uygulama yapılacak cihazın uluslararası güvenlik standartlarına uygunluğu kanıtlanmış cihazlar tercih edilmelidir. Bunu öğrenmek için (FDA) onay sorgulama web sitesinden bilgi alınabilir. Uygulamayı yapacak uzman estetisyenin eğitimi ve deneyimine dair bilgi alınmalıdır.


LAZER YANIĞI TEDAVİSİ
Lazer epilasyon sonrası uygulama bölgesinde gelişebilecek su toplama, yoğun kızartı, kabarma gibi durumlarda doktora başvurulması önerilir.


LAZER EPİLASYONLA TÜYLER KAÇ SEANSTA BİTER?
Lazer epilasyon uygulamasında kişinin cinsiyeti, hormonal durumu, cilt tipi ve kıl yapısı en önemli kriterlerdir. Doğru analiz ile uygulanan cihaz seçilerek en az 6 ila 8 seans aralığında istenilen sonuca ulaşmak mümkündür.
Lazer epilasyonda kıl döngüsü başarıya ulaşmakta en önemli etkenlerden biridir. Anagen faz dediğimiz süreçte yapılacak uygulama kalıcı etki yarattığından ve vücuttaki kılların %10 -20’si anagen fazda olduğundan birden fazla seansa ihtiyaç duyulmaktadır. Her yeni seansta vücudun farklı bölgelerinde anagen fazda olan kıl kökleri yok edilerek tüylerin makul oranda bitimi hedeflenir.


 BİTİŞ GARANTİLİ LAZER EPİLASYON
Vücuttaki tüylerin bitmesi için tek seans yeterli değildir. Gerçekleşen ilk işlem sonrası yeniden çıkan tüyler daha ince ve cansızdır, yapılan işlemin başarısı ispatı olduğu gibi ilerleyen seanslarda bu incelme ve seyrelme yerini tüylerden arınmış ve pürüzsüz bir cilde bırakacaktır. 
Unutulmamalıdır ki lazer işlem başarısını;
Düzenli olarak devam eden işlemi gerçekleştiren uzman estetisyen cihaz üzerindeki hakimiyeti ve bilgi donanımını kişinin vücut ve cilt tipine uygun doğru cihaz seçimi seans aralarında (epilatör, cımbız, ağda vb) uygulama alanına dışarıdan müdahalenin olmaması 
Lazer epilasyon seanslara düzenli devam etmeyen kişiler için başarılı bir sonuç beklenemez.
Kişinin hormonal yapısı en önemli kriterlerdendir.


LAZER EPİLASYONA KAÇ YAŞINDA BAŞLANMALIDIR?
Lazer epilasyon ergenliğin başlamasından sonra önerilir. Öncesinde yapılan lazer epilasyon uygulamalarında başarısızlık riski yüksektir. Bu yüzden hormonal yapının tam olarak düzene girmesi beklenmelidir. Ergenliğin başlaması ve düzene girmesi için geçen birkaç senelik süre lazer epilasyona başlamak için önerilen en doğru zamandır.


LAZER EPİLASYON YUMURTALIKLARA ZARAR VERİR Mİ?
Lazer epilasyon enerjisi ciltte üst tabakalarda kalır ve bu sebepten iç organlara zarar vermesi mümkün değildir. Yumurtalıklara kadar enerji ulaşamaz. Lazer epilasyon kısırlık yapmaz. Lazer epilasyon için kullanılan cihazların ürettiği ışık enerjisi zararlı radyasyon üretmez.


POLİKİSTİK OVER SENDROMU VE LAZER EPİLASYON
Polikistik Over jinekolojik bir hastalıktır, Hormon seviyelerindeki değişime bağlı olarak vücut kıllarında artış yaşanır. Gelişmiş lazer medical teknolojileri hormonal düzensizliğe sahip kişilerde tatmin edici sonuçlara ulaştırır. Kılın büyümesi ve devamlılığı daha dirençli olduğundan seans sayısı uzayabilir yada ilerleyen dönemlerde ulaşılan sonucu koruyabilmek adına ara seanslar önerilir.

Yukarı Çık