Buz Lazer Nedir? Buz Lazer Acıtıyor Mu?

Buz Lazer Nedir? Buz Lazer Acıtıyor Mu?

BUZ LAZER NEDİR?
Buz lazer ya da buz başlıklı lazer sistemleri son dönemde en çok talep edilen epilasyon uygulama sistemleridir. Buz lazeri ismini epilasyon sırasında ağrıyı önlemek ve cilt yüzeyini korumak için başlığı entegre edilmiş soğutma panellerinden alır.
Cilde temas ederek çalışan buz lazer cihazları, başlıklarındaki soğutucu modül sayesinde -1 -5 dereceye kadar soğutucu etkisi ile ağrı ve acıları minimale indirir ve maksimum konfor sağlar.
Buz lazer Alexandrite lazerin etkili olmadığı ince tüylerde etkilidir. Koyu ten veya bronz tende güvenli bir şekilde kullanılabilir.

BUZ LAZER ACITIYOR MU?
Buz lazer yada doğru adıyla diod lazer sistemleri en acısız lazer epilasyon yöntemidir. -1-5 derece ile soğuk acıyı nerdeyse minimuma indirir. En çok tercih edilen yöntem gösterebiliriz.

BUZ LAZER KİMLER İÇİN UYGUNDUR
Buz laser tüm cilt tipleri için uygun olmakla beraber, koyu ten rengi olan kişilerde de güvenle uygulanır. Epilasyondaki en büyük problem olan ince tüylerde kalıcı çözüm için buz lazer cihazları uygundur.

BUZ LAZER İNCE TÜYLERDE ETKİLİMİDİR?
Buz lazer (Diod lazer) ince tüylerde en etkili yöntemdir. Buzun yani başlıktaki soğutucu Pertierler nedeniyle yüksek enerjiyi cildi koruyarak verebilmesi sayesinde ince kıl köklerinden yok olması sağlanır.

BUZ LAZER EPİLASYON KAÇ SEANSTA BİTER?
Buz lazer (Diod lazer) epilasyonda hedeflenen seans 4-6’dır. Seans aralığı 5-6 hafta önerilir, düzenli devam eden seanslarda başarı çok daha yüksek olacaktır.

BUZ LAZER EPİLASYON NASIL YAPILIR?
Buz lazer epilasyon 12 saat öncesi yüzeydeki tüm tüyler kısaltılarak seansa hazırlanır. Bunun nedeni buz lazer cihazlarıyla verilen enerjinin kıl köküne ulaşması ve tahrip olması hedeflenir, ortalama epilasyon süresi 1 saattir, bu süre uygulama alanına göre kısalıp daha da uzayabilir.

Yukarı Çık