Lazer Epilasyon Sağlığa Zarar Verir Mi?

Lazer Epilasyon Sağlığa Zarar Verir Mi?

Lazer epilasyon geleneksel yöntemlere oranla çok daha acısız ve etkili bir yöntemdir. Seans sonunda küçük çaplı kızarıklar oluşabilir ancak bu kızarıklıklar geçicidir. Lazer epilasyon her ne kadar zararsız olsa da iki unsur pek çok konuda olduğu gibi burada da tehlikeleri doğurmaktadır. Birincisi hijyenik bir ortamın olmaması ikincisi ile epilasyonu yapan kişinin acemi olmasıdır. Alerjik bir bünye söz konusu ise ki bunlar genelde lazer ışığına duyarlılık, egzama ve cilt hassasiyeti yaşayan kişilerdir ve epilasyon bu kişilere kesinlikle önerilmez. 
 
Lazer Epilasyon Kanser Yapar Mı?
Lazer epilasyonun kansere yol açtığı konusunda hiçbir bulguya rastlanmamıştır. Yapılan araştırmalara göre özellikle kadınlarda bikini bölgesi olarak tabir edilen genital bölgeye yapılan epilasyonun yumurtalık kanserine yol açtığı söylemlerinin tamamen yanlış olduğu ortaya çıkmıştır. Unutulmamalıdır ki kıl oluşumunun fazla olduğu bölgelerde bir takım cilt hastalıklarının çoğalması çok daha kolaydır. Lazer epilasyon temiz bir görünüm yaratmasının yanı sıra sağlık için de önemli bir uygulamadır. 
 
Hamileler Üzerinde Lazer Epilasyonun Zararı Var Mıdır?
Hamilelerin sağlığı üzerinde bir etkisi yoktur. Ancak hamilelerde lazer epilasyon önerilmemektedir. Çünkü hamilelik dönemi psikolojik olarak bir kadının en hassas olduğu dönemdir. Bu dönemde koruma iç güdüsünden dolayı kadının psikolojisinin etkilenmesi olumsuz sonuçlar yaratacaktır. Ayrıca gebelik dönemindeki kadınların hormonları normalden farklı çalışır. Bu hormonlara kıl ve tüylerin büyümesini sağlayan hormonlar da dahildir. Gebelik döneminde lazer epilasyon uygulaması yapmak bu açıdan önerilmemektedir.
Yukarı Çık