En İyi Diode Lazer Cihazı Seçimi

En İyi Diode Lazer Cihazı Seçimi

Lazer Epilasyon Cihazı seçimi alınacak en zor kararlardan birisidir. Nelere dikkat edilmesi gerektiği ve küçük ipuçları bulacağınız yazımızda bir markanın reklamını yapmayacağız. Amacımız sadece araştırma yapmanızı kolaylaştırmak ve Lazer Epilasyon Cihazı seçerken dikkat etmeniz gereke detayları sizlerle paylaşmaktır.

1) Diode Lazer Epilasyon sistemlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan bir tanesi bilenin aksine diode barların adeti değil, markası ve her barın gücüdür. Kullanacağınız barları, dünyada öncü markaların kullanıldığından emin olmanız gerekmektedir. Ayrıca kullanacağınız her bir barın W gücünü bilmeniz gerekmektedir.

 Örneğin: 10 adet bar her biri 100 w ise 1000 w gücünde bir lazeriniz var demektir. Lazeriniz w olarak ne kadar güçteyse sonuç almanızı o denli fazla etkiler. Bu gücün altında bir cihaza sahip olmanız özellikle seyrelmiş ince veya sarı tüylerde istediğiniz verimi alamamanıza yol açacaktır.

2) Lazer cihazının soğutma sistemi bize isteğimiz jul’de uzun çalışma saatleri sağlar, aksi olduğunda cihazda bulunan parametrede değil daha düşük jul’de çalışmak zorunda kalabilirsiniz.

 Örneğin: 10 j ekranda görünebilir ama çok uzun saatler çalışmanıza izin veremez. Aşırı ısınmadan cihaz kendini koruma altına alacak ve soğumak için sizden süre isteyecektir. Isınma olmaması için maalesef 5j de çalışmak zorunda kalabilirsiniz bu da kıl kökü tahrip etmeye yetecek ısıya ulaşamamak demektir.

3) Yeni teknoloji cihazların hızlı ve acısız olması yeterli bir unsur mudur?
Sistem olarak ütüleme sistemleri hızlı ve güvenli olabilir yeni başlayan hastalarda seyrelme ve incelme mükemmel olacaktır. Sonrasında seyrelmiş ve incelmiş kıl yapısı yüksek enerjiye ihtiyaç duyacaktır. Ütüleme artık yetersiz kalacağı için seçilecek epilasyon cihazı tekli sistemde çalışabilmeli düşük MS de yüksek enerji verebilmelidir. Özetle teknik olarak güçlü cihazlar sizi ve hastalarınızı mutlu edecek. Peki bu cihazları nasıl seçeceğiz? Diyorsanız; Aslına bakarsanız cevap basit yukarıda bahsettiğimiz gibi düşük ms yüksek enerji verebilmektir Örğ: cihazı 1 cilt tipini seçin ve verdiğiniz jul’un yarısını size MS olarak veriyorsa (40j/20 Ms yada 30j/15 Ms ) sizin mükemmel bir lazeriniz var demektir.

Not: Cihazların belirtilen ülkeye ait olduğuna kesin emin olunmalı eğer şüphe varsa menşei şartname istenmeli. Cihazınız medikal CE ve FDA onaylı olmasına da çok dikkat edilmelidir.
Yukarı Çık